SHPËRNDAJE

Njoftimi që jan bllokuar dy pikat kufitare në fshatin Dobrosin dhe fshatin Breznic të Bujanocit,është lajm jo i mirë,pasi në muajin korrik kur mërgimtarët tan vijn në pushime e verore dhe kur pikat kufitare Kosovë-Serbi stërgarkohen në Merdarë dhe në vendin Dheu i Bardhë si alternativ mundë të jen edhe këto dy pika kufitare që jan bllokuar qëllimisht.

Bashkpunimi ndërkufitarë,bashkëpunimi në interes të dy anshëm dhe bashkëpunim tjera në të gjitha sferat e jetës jan parakushte dhe standarede për tu bërë pjesë intregrale e BE-së. Beogradi pretendon dhe kërkon që të bëhet pjesë e këtyre standardeve, por i shkel dhe të gjitha këto parime e rregulla të Bashkimit Evropian.

Në kohën që do të duhej krijimin e kushteve më të vaforshme për lëvizje të lirë të njerëzve dhe qarkullimit të mallrave Serbia ende vepron me kutin e vjetër duke mbyll kofijë e përcaktue, këto rregulla të vështërsive të komunikimit të njerëzve dhe mbyllje të kufive që është në dëm të këtij rajoni.

Në vendë që të hapen vendkalimni të reja e të zyrtarizohen sa më parë si te Kamenica me Medvegjë te vendi i quajtur ,,TE KAPIA’’, në fshatin Muhoc të Bujanocit etj, në Dobrosin dhe Breznic herë thuhet jan mbyllur e hër jan bllokuar. Trekndëshi kufitarë Kosovë-Maqedoni-Sebi shumë më shumë do të duhej të ketë pika kufitare se sa që janë aktualisht.

Shkruan për PrishtinanNews Prof.Dr Refik HASANI

SHPËRNDAJE