SHPËRNDAJE

Banorët e fshatit Landovicë të komunës së Prizrenit, 1500 syresh, kanë një mal ankesash në adresë të Ministrisë së Infrastrukturës, që për asfaltin e Landovicës të bërë me tri korsi ka krijuar mundësi për shoferët që vijnë nga Prizreni në atë tatëpjetë e të zhvillojnë shpejtësi marramendëse, por njëkohë- sisht edhe të shkaktojnë viktima në aksidente. Sipas Mehmet Thaçit, ish-kryetar i këtij fshati, këtij vendi tashmë ia kanë frikën të gjithë fshati.

“Policia po e bën punën e vet, por askush s’po i respekton ligjet dhe këtu zhvillohet shpejtësi marramendëse nga vozitësit. Vitin që shkoi ka pasur viktima dhe lëndime. Mirëpo, edhe pse ne si fshat kemi pasur disa ankesa, nuk kemi arritur të sigurojmë asnjë gram sigurie nga ministria përkatëse. Bile s’ka as shenja të rrugës dhe tash kjo rrugë është shndërruar në rrugë të vdekjes. Në të dyja drejtimet zhvillohet shpejtësi marramendëse. Kërkojmë nga Ministria që të bëhet diçka në këtë drejtim”, është shprehur ai.

Vozitësit e papërgjegjshëm

Lidhur me këtë pikë të zezë në komunikacion ka njohuri edhe drejtori i policisë në Prizren, Nexhmedin Krasniqi, i cili për “Kosova Sot” tregon se ajo rrugë është pjesë kritike.

“Por, Ministria është përgjegjëse për atë rrugë. Policia po e bën të pamundurën, por vozitësit janë të papërgjegjshëm. Vetëm mbrëmë policia ka gjobitur 75 shoferë të papërgjegjshëm. Ne vazhdimisht si pikë të veçantë vrojtimi e kemi pikërisht atë rrugë dhe nga shpejtësia e madhe banorët rrezikohen”, është shprehur ai. Mirëpo, ankesa të shumta kanë edhe nxënësit e shkollës së Landovicës, të cilët rrezikohen çdo ditë.

S’ka as mbikalim dhe as nënkalim

Drejtori i shkollës së Landovicës, Besnik Berisha, tregon se në rrezik janë edhe nxënësit e kësaj shkolle, sepse ende s’ka asnjë mbikalim e as nënkalim. Bile Ministria ende s’ka sjellë as edhe një shenjë për kalim drejt shkollës që ka nxënës që duhet të kalojnë rrugën. Hilmi Kalimashi, East Morina e shumë të tjerë kanë ankesa të shumta. “Neve na duhet gjatë të presim për të pasur mundësi të kyçemi në rrugë nga rruga jonë e fshatit”, shprehet Esat Morina.”Shpejtësia e madhe që e zhvillojnë vozitësit nga ura në drejtim të Prizrenit rrezikon banorët”, shprehet Kalimashi. Landovicasit presin që institucionet të bëjnë diçka në këtë drejtim dhe banorëve t’u bëhet një zgjidhje.

SHPËRNDAJE